Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ZŠ Jána Bakossa, Bakossova 5, 974 01 Banská Bystrica, Tel./fax: 048/4153301, e-mail: skola@zsbakbb.edu.sk

Facebook

Podporujeme moderné vzdelávanie

Naši sponzori:

Zapojili sme sa:

taktikvyzva.sk

skodahrou.sk

mojafamilia.sk

hravozizdravo.sk

RoboCup

First Lego League

eTwinning

iBOBOR.sk

Podporujeme:

Slovenskí poľnohospodári sa rozhodli všetky
svoje kravičky darovať deťom na adopciu.

Vedecká hračka - občianske združenie.

Viac ako len zábava.

Pijem zdravú vodu, nápoj z vodovodu

Naša škola kliká zodpovedne.sk

Dôveryhodný prehliadač!

Darujte hodinu deťom.

Biela pastelka

Týždeň modrého gombíka

UNICEF

Liga za duševné zdravie.



INFO:

First Lego League 2010
medzinárodná tímová robotická súťaž



O súťaži
FLL je najväčšia robotická súťaž pre ZŠ. Zúčastňujú sa jej desaťtísíce detí na celom svete a najlepšie tímy postupujú do ďalších - nadregionálnych kôl a odtiaľ prípadne na veľké medzinárodné kolá alebo celosvetový festival. Každý rok sú zadané nové úlohy a deti sa pripravujú v tímoch - postavia a naprogramujú roboty a trénujú na súťaž. Roboty musia byť postavené výlučne zo stavebníc LEGO, použitím iba základných senzorov a naprogramované štandardným softvérom, aby súťaž mala jednotnú úroveň technických možností a výsledky tímov boli porovnateľné. Súťaž pozostáva zo 4 častí: Robot Design, Robot Game, Tímová práca a Výskumný projekt. Všetky časti sú hodnotené samostatnou komisiou a body sa spoločne spájajú.

O našom tíme
Tento rok sme sa zúčastnili súťaže po prvýkrát. Zaujímavosťou je, že tento rok malo regionálne kolo v Banskej Bystrici svoju premiéru. Náš tím si zvolil meno "BRAINIAC" a mal šiestich členov. Rozdelení boli na dve sekcie. Sekcia Vývoj (Dano Horák, Adam Sloboda a Miki Valocký z 9. B) sa venovala stavbe a programoveniu robota a sekcia Výskum (Matúš Dobrík z 9. B, Jakub Longauer zo 7. B a Adam Bulla z 8.) sa venovala výskumnému projektu. Nesmieme zabudnúť na hlavného aktéra robota BAKYHO a trénera pána učiteľa Hudíka.


Grant
Mali sme to šťastia a od Nadácie pre deti Slovenska sme získali grant v podobe úplne novej stavebnice Lego Mindstorms NXT Education s akumulačným článkom, nabíjačkou a prídavným svetelným senzorom. Taktiež sme získali kompletnú sadu konštrukčných dielov čo tímu výrazne zlepšilo podmienky.


O turnaji
Príprave na súťaž tím venoval svoj čas po vyučovaní kedy sa členovia Vývojovej sekcie stretávali v učebni informatiky, aby sa popasovali so špeciálnymi zadaniami na originálnom hernom pláne, kde robot musel pracovať úplne autonómne (teda bez akéhokoľvek zásahu).



Hoci bol robot pripravený naozaj výborne 5. novembra 2010 na regionálnom kole na Fakulte prírodných vied Univerzity Mateja Bela v Banske Bystrici tímu chýbala štipka šťastia.

V troch súbojoch sa veľmi nedarilo, ale všetci to berú športovo a už teraz sa tešia na ďalší ročník. Tím však dostal možnosť ešte štvrtého nesúťažného exhibičného zápasu a tam naplno všetkým ukázali, že na víťazstvo naozaj mali.

Držte nám palce aj pri ďalších súťažiach!

Fotoalbum z regionálheo kola.
Oficiálna stránka súťaže: www.fll.sk
Video s prezentáciou úloh pre robota.
Webmaster: Mgr. Michal Mičko, e-mail: mickom@zsbakbb.edu.sk
Posledná aktualizácia: 06.09.2012 23:08